Karavaanarielämää

Suomi on karavaanareiden luvattu maa, näin voisi sanoa. Maassamme on lukuisia leirintäalueita, jossa voi lomailla joko asuntoautolla tai -vaunulla. Jotkut kummaksuvat tätä elämäntapaa, sillä monet haluavat lomalle lähtiessään yöpyä hotellissa ja mennä valmiiseen ruokapöytään. Toisille taas on nautinto elää karavaanarielämää, jossa yövytään omassa asuntoautossa tai -vaunussa ja laitetaan itse ruoka keittolevyllä. Vaunua tai autoa pitää myös huoltaa loman aikana, eli pitää siivota, tyhjentää jätesäiliötä ja niin edelleen. Monille tämä on kuitenkin rentouttava irtiotto arjesta, kun ei tarvitse miettiä vaikkapa työasioita tai muita maailman murheita. Voi keskittyä vain elämän perusasioiden äärelle. Siksi niin moni nauttii karavaanarielämästä. Jos haluaa varustaa tai kunnostaa vaunuaan, niin byggmax tarjoaa tähän oivat työvälineet.

Jos on lomalla vaikkapa asuntovaunun kanssa, niin siinä on se hyvä puoli, ettei välttämättä tarvitse suunnitella kovin tarkasti että missä aikoo yöpyä. Leirintäalueita löytyy Suomesta paljon ja toki muualtakin lähinaapurimaista. Ei tarvitse siis varata hotellihuoneita ennakkoon, vaan voi ajella eri paikkoihin ja yöpyä aina tarpeen tullen. Tästä vapaudesta myös moni karavaanari saa nautintoa.

Jos haluaa itse alkaa karavaanariksi, niin ensin täytyy tehdä valinta, että haluaako hankkia asuntovaunun vai -auton. Molemmissa on varmasti omat hyvät ja huonot puolensa. Jos hankkii vaunun, niin silloin tarvitsee myös sen vetämiseen tavallisen auton. Vaunu kuitenkin yleensä on pitkäikäisempi kuin asuntoauto, sillä siinä ei ole omaa moottoria tai muita kuluvia osia niin paljon. Hyvä vaunu voi kestää kulutusta useamman vuosikymmenen. Asuntoauto taas noudattaa perinteisen auton elinkaarta. Kun moottori on ajettu loppuun, esimerkiksi 300 000 kilometrin jälkeen, auto pitää poistaa käytöstä.

ribbon-lite