Etätöitä asuntovaunusta käsin

Sosiaalisessa mediassa on saattanut joskus törmätä kuviin tai videoihin, joissa esitellään asuntovaunuun perustettuja upeita etätyötoimistoja. Niistä voi saada todellisen kipinän järjestää itselleenkin vastaavanlaiset olosuhteet työskentelyyn. Jos toiveena on työn ja vapaa-ajan harmoninen tasapaino, onnistuu se varsin helposti tekemällä etätöitä asuntovaunusta käsin. Kun toimisto kulkee kätevästi missä ikinä liikkuukaan, ei työmatkoihin tärvelly kallisarvoista aikaa. Työmatkoista säästyvä aika onkin yksi etätyön hyviä puolia – yksi niistä puolista, joiden vuoksi yhä useampi suosii etätöitä.

Mielipide-eroja

Asuntovaunut jakavat mielipiteitä. Mikäli sellaisesta ei ole aiempaa kokemusta, saattaa mielikuva asuntovaunussa työskentelystä olla hyvin erilainen kuin mitä se todellisuudessa on. On totta, että monet asuntovaunut ovat kompakteja tiloja, joissa keittiö, makuusoppi ja oleskelutila ovat kaikki tiiviisti yhteydessä toisiinsa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö asuntovaunu soveltuisi etätoimistoksi. Jotkut ovat jopa päätyneet ratkaisuun, jossa asuntovaunu on yksinomaan toimistotila, eikä siellä ole tarkoituskaan nukkua. Tämä vapauttaa tilaa suuremman kotitoimiston loihtimiselle. Mikäli asuntovaunun tuunaus kiinnostaa, kannattaa inspiraatiota etsiä esimerkiksi netistä.

Etätyöskentelyn yleistyessä yhä useammat ovat valmiita panostamaan laadukkaaseen ja hyvin organisoituun työtilaan, joka mahdollistaa paremman keskittymisen työntekoon. Usein laadukkaisiin materiaaleihin ja työvälineisiin panostaminen maksaa itsensä takaisin pitkällä aikavälillä puhumattakaan siitä, että työskentely tuntuu huomattavasti miellyttävämmältä.

Monipuoliset työvälineet kotitoimistoon

Etätöissä kenties tärkein työväline on tietokone, jota ilman ei nykyään enää pärjää. Asuntovaunussa työskennellessä kaikkein kätevin ratkaisu on tehdä työt kannettavalta tietokoneelta käsin. Läppäri on helppo sulkea ja sijoittaa turvalliseen paikkaan silloin kun asuntovaunua siirretään paikasta toiseen, siinä missä pöytäkoneen siirtely on hieman hankalampaa. Eräs etätyötä tekevien keskuudessa suosituimmista vaihtoehdoista on Macbook air. Kevyt, tyylikäs macbook air kestää vuosien käyttöä. Kone pysyy asianmukaisessa käytössä hyvänä vuodesta toiseen, mikä lisää koneen houkuttelevuutta. On kuitenkin hyvä muistaa, että Macbook Air ei suorituskyvyltään vastaa esimerkiksi Macbook Prota, joten mikäli tarkoituksena on työnteon ohella myös esimerkiksi harrastaa tietokonepelejä, ei Macbook Air välttämättä ole siihen paras mahdollinen vaihtoehto. Hyvän hinta-laatusuhteensa vuoksi asuntovaunuilevan etätyöläisen kannattaa kuitenkin ehdottomasti harkita Macbook Air -koneen hankkimista.

Tietokoneen lisäksi myös työpöytää kannattaa miettiä. Asuntovaunut mahdollistavat monenlaisia ratkaisuja, joista kaikkein helpoin on tietysti istua usein keittiönpöydän virkaa toimittavan pöydän ääressä, joka löytyykin valmiina lähes jokaisesta asuntovaunusta. Mikäli kuitenkin on valmis luoviin ratkaisuihin, löytyy monesta asuntovaunusta mukava pieni soppi, johon on mahdollista rakentaa erillinen työpöytä. Mikäli budjetti riittää, voi minitoimistoa asuntovaunuun lähteä suunnittelemaan ammattilaisen kanssa, jolloin lopputulos on varmasti toimiva ja pitkäikäinen.

Pieniä työviihtyvyyttä lisääviä yksityiskohtia

Asuntovaunussa työskentely on jo itsessään jännittävää ja omalla tavallaan ylellistä. Asuntovaunun voi siirtää halutessaan vaikkapa järven rannalle upeiden maisemien ääreen tai keskelle idyllistä peltomaisemaa. Joillekin mieluisin vaihtoehto voi hyvinkin olla myös leirintäalue, joka tarjoaa monenlaisia puitteita ja usein myös hyvää seuraa työpäivän päätteeksi tai miksei sen aikanakin. Pienet tauot työpäivän aikana voi viettää juuri siellä missä kulloinkin haluaa, joka tekee jokaisesta työpäivästä omanlaisensa elämyksen. Hyvällä säällä töitä voi osittain tehdä myös asuntovaunun ulkopuolella esimerkiksi markiisin tai muun katoksen alla.

Vaikka asuntovaunu itsessään voi olla todella viihtyisä, on siihen kuitenkin mahdollista lisätä halutessaan monenlaisia pieniä yksityiskohtia, jotka lisäävät työviihtyvyyttä entisestään. Monet ovat sitä mieltä, että kotitoimisto kaipaa ehdottomasti kahvinkeittimen. Sen lisäksi työpisteen läheisyyteen voi sijoittaa vaikkapa hiilihapollista vettä valmistavan laitteen ja kaiuttimet musiikin kuunteluun. Toki myös laadukas työtuoli parantaa työviihtyvyyttä, mutta on hyvä muistaa, että asuntovaunussa on yleensä tilaa vain rajallisesti, joten kovinkaan massiivisia toimistotuoleja ei tilaan ole mahdollista tuoda. Jotkut ovat päätyneet esimerkiksi kompaktiin ja ergonomiseen satulatuoliin, joka sopiikin asuntovaunuun erinomaisesti.

ribbon-lite