Asuntovaunulla liikkeellä – säällä kuin säällä!

Valitettavasti Suomessa aurinkoinen keli ei ole aina taattua, joten kun lähdetään reissuun asuntovaunulla, tulee ottaa huomioon myös huonomman kelin mahdollisuus. Kannattaa kuitenkin asennoitua niin, ettei ole olemassakaan huonoa keliä, vaan huonoa varustautumista. Jos mukaan otetaan oikean vaatteet ja varusteet, voidaan retkestä nauttia joka kelillä

Pelikorttien ottaminen mukaan on aina järkevä valikoima, samoin kuin lautapelien. Varsinkin perheen kanssa matkatessa nämä ovat hauska tapa viettää sateinen ilta yhdessä, eivätkä lapset pääse uppoamaan elektroniikan maailmaan. Aurinkoisella kelillä voidaan taas nauttia ulkoilmasta yhdessä ja pelata vaikka erä mölkkyä.

Kunhan mukana on oikeat vaatteet, voidaan myös lähteä tutustumaan ympäristöön sateella. Metsän tuore tuoksu heti sateen jälkeen, tai jopa sen aikana, on tervetullutta vaihtelua kaupungin saasteille ja reipas ulkoilu saa myös punan nousemaan poskille.

Reissu on tietenkin tarkoitettu myös lomaksi ja siitä kannattaa nauttia, oli se sitten puolison, perheen, tai vaikka naapureiden kanssa. Uusia ystäviä on myös helppo saada huonommalla säällä, sillä naapuri asuntovaunun väki voidaan kutsua vaikka kahville omaan vaunuun. Näin syntyy helposti jopa pitkäaikaisia ystävyys suhteita, jotka ovat kultaakin arvokkaampia.

Jos tylsyys kuitenkin pääsee yllättämään, huonon kelin jatkuessa useita päiviä, voidaan suunnata tutkimaan lähialueen tarjontaa. Kauppakeskukset, elokuvateatterit ja vaikka keilahallit, ovat mainio tapa kuluttaa päiviä lomalla!

ribbon-lite