Valitse tyylikkäät matot asuntovaunuusi

Asuntovaunu auton perässä matkustaminen on suosittu harrastus erityisesti kesäisin. Karavaanareita on ympäri maailmaa ja Suomessakin karavaanarielämää eletään aktiivisesti. Karavaanarit liikkuvat joko asuntoautolla tai autolla perässään asuntovaunu. Asuntovaunu on edelleen suosituin tapa viettää karavaanarielämää. Se kulkee autosi perässä ja odottaa saapumistanne leirintäalueelle.

Asuntovaunu on kannattava investointi karavaanarielämästä kiinnostuneille. Asuntovaunu kannattaa sisustaa myös oman persoonallisen tyylin mukaisesti. Vaunun sisustaminen on hieman samanlainen prosessi kuin asunnon. Tärkeää on miettiä, että värit ja materiaalit sopivat hyvin yhteen keskenään. Näin saat asuntovaunuusi harmonisen tunnelman. Matot ovat olennaisessa osassa asuntovaunusi sisustamisessa. Tässä artikkelissa kerromme millaisia erilaisia mattoja voit käyttää asuntovaunussasi ja mitä kannattaa huomioida mattoja valittaessa.

Keltaiset matot ovat suosittu väri asuntovaunujen mattoina, koska keltainen värinä luo kodikasta ja maalaismaista tunnelmaa. Asuntovaunuja usein sisustetaankin hieman samalla tyylillä kuin mökkejä. Asuntovaunun koko määrittelee sen, millainen matto lattialle mahtuu. Usein matot ovat suorakulmion muotoisia pitkulaisia mattoja. Myös pyöreitä mattoja suositaan asuntovaunuissa jonkin verran. Asuntovaunun maton värit ja tekstuurit kannattaa valita yhteensopiviksi muun sisustuksen kanssa. Mattoja löytyy kaikissa väreissä ja tekstuureista löytyy sekä hillittyjä, että rohkeita ja räväköitä kuvioita.

Matto suojaa asuntovaunusi lattiaa ja tuo tyyliä matkustamiseen

Matto on tärkeä asuntovaunussa myös siksi, että se suojaa vaunun lattiaa naarmuilta ja lialta. Pienistä tiloista johtuen lattia on usein kovilla. Lattian elinikää voi lisätä huomattavasti valitsemalla matto, joka ei pääse liukumaan sen päällä kävellessä. Liukuesteverkko on myös harkitsemisen arvoinen lisävaruste maton alle.

Asuntovaunuissa näkee hyvin erilaisista materiaaleista tehtyjä mattoja. Sinun kannattaa valita materiaali mieltymyksesi mukaan. Liian paksua villamattoa ei kuitenkaan kannata asuntovaunuun ottaa. Sen tuulettaminen voi olla vaikeaa ja siihen tarttuu kiinni helposti likaa, joka voi vaikea saada pois. Tänä päivänä suosiossa ovat luonnonmateriaaleista valmistetut matot, mutta myös keinokuituja käytetään edelleen. Yksi nouseva trendi ovat kierrätysmateriaaleista ekologisesti valmistetut matot.

Mattojen valinnassa kannattaa rauhassa katsella ja miettiä millainen matto sopii asuntovaunusi tyyliin. Mikäli olet epävarma, niin varmin vaihtoehto on valita jokin hillitty sävy ja ohut materiaali.

ribbon-lite